Wat weten jouw leerlingen over luchtkwaliteit?

Met AIRbezen@School meten we de luchtkwaliteit, dat weet iedereen. Maarreh… Wat is dat precies, “luchtkwaliteit”? En wat weten jouw leerlingen al over dat onderwerp nog voor je het in de klas hebt aangekaart?

Met AIRbezen@School meten we namelijk niet alleen luchtkwaliteit. We meten ook of deelname aan citizen science campagnes bewustwording in de hand kan werken. Om dat te weten te komen, hebben we natuurlijk een beginpunt nodig. Met deze eerste uitdaging vragen we van jullie om een bevraging te organiseren bij jullie klassen. We hebben een laagdrempelige en anonieme methode ontwikkeld om dit aan te pakken, namelijk een poster die je kan ophangen in je klas- of vaklokaal. Door middel van gekleurde bolletjesstickers kunnen leerlingen aangeven of ze het al dan niet eens zijn met de stellingen die erop staan. Je kan deze poster gebruiken om een inleidende discussie te modereren, maar je kan ‘m ook “ongesuperviseerd” laten invullen. Aan jou de keuze.

Als je deze uitdaging aangaat, krijg je via de post 2 posters en 4 stickervelletjes (2 met rode en 2 met groene bollen) toegestuurd, samen met een retourenveloppe (nog te frankeren).
Wanneer we van jou de ingevulde bevraging terug hebben ontvangen, verdien je 10 Beesjes per ingevulde poster! Je kan dus met meerdere klassen aan de slag gaan.

Met deze opdracht kan je 10 verdienen

Je kan niet meer meedoen met deze opdracht.

Sorry, je kan enkel meedoen met deze opdracht als je aangemeld bent.