Veelgestelde vragen

Hier hopen we een antwoord te bieden op de meest gestelde vragen over AIRbezen. Vind je je vraag niet terug? Neem dan even contact met ons op.

Kost het geld om aan AIRbezen@school mee te doen?

Nee, AIRbezen@school is gratis. We kunnen dit project uitwerken met steun van de Universiteit en met een projectsubsidie van Scivil, het Vlaamse Kenniscentrum voor Citizen Science. Het enige wat je wel zelf zal moeten betalen, zijn de postzegels om ons de stalen op te sturen.

Met welke leerlingen kan ik deelnemen aar AIRbezen@school?

We proberen AIRbezen@school aan te bieden voor het lager en het middelbaar, omdat lucht en luchtkwaliteit iets is wat iedereen aanbelangt. De AIRbox en de Sensorkit zijn zo samengesteld dat je met elke leeftijd wel aan de slag kan gaan.

Zitten er volledig uitgewerkte lessen in het pakket?

Nee, dat hebben we jammer genoeg (nog) niet kunnen voorzien. We streven er wel naar om jullie naar volgend schooljaar duidelijke handvaten aan te reiken zodat jullie zelf jullie lessen kunnen samenstellen uit de informatie die we hier op de site bieden.

Wat analyseren we precies?

Tijdens AIRbezen@school analyseren we de luchtkwaliteit, meerbepaald 2 componenten daarvan: fijn stof en NO2.

Het project zal uitgevoerd worden door wetenschappers van het Laboratorium voor Milieu-ecologie en Stadsecologie van de Universiteit Antwerpen, onder leiding van professor Roeland Samson.

Help, ik weet mijn login niet meer!

Je login is het mailadres waarmee je je hebt ingeschreven, en dus het mailadres waarop je onze nieuwsbrieven ontvangt. Toen je je inschreef, heb je een paswoord moeten aanmaken. Als je dat vergeten bent, kan je dat op het login-scherm aangeven. Een nieuw paswoord wordt dan verzonden naar het mailadres dat we van jou hebben.